Industriaksjonen støtter «Motvind Norge»

Strømprisene i EU vil etter alle analyser stige i årene som kommer, i takt med at CO2-kvoteprisene må øke videre for å tvinge ned bruken av fossil kraft. Denne prisstigningen importerer vi gjennom stadig nye utenlandskabler. Det er i dag uklart hvordan (den delvise) CO2-kompensasjonen for industrien vil bli videreført, og situasjonen kan bli dramatisk for store deler av den norske prosessindustrien. 

Samtidig åpner stigende priser for nye vindkraftverk i norsk urørt natur. Industriaksjonen er i utgangspunktet glad for økt energiproduksjon, men dette må ikke skje med uforsvarlige skader i det vi har igjen av urørt natur. Norske industriarbeidsplasser må ikke bli avhengig av at verdifull natur ødelegges. Spesielt ikke når det finnes langt bedre alternativer for å få fram nødvendig fornybar energi for å fullelektrifisere Norge. For Industriaksjonen er det nokså uforståelig at Norsk Industri går sammen med ZERO i å foreslå at det åpnes for nye vindkraftverk på land i Norge.

Alle har de siste månedene registrert det folkelige opprøret mot mer vindkraft. 1. oktober ble det lever mer enn 5000 høringsuttalelser om «Nasjonal ramme for vindkraft». 

Industriaksjonen har med glede registrert etableringen av organisasjonen «Motvind Norge». Den har som mål å få fram relevant informasjon, og å stimulere «motvind-arbeidet» landet rundt.

Industriaksjonen støtter det arbeidet «Motvind Norge» skal drive fullt ut! Organisasjonen skal bare ha personlige medlemmer, og Industriaksjonen vil anbefale alle fagorganiserte i landet å melde seg inn! Organisasjonen er partipolitisk nøytral, og medlemskapet koster 100 pr år, noe som ligger på nivå med en utepils! 

Er du både fagorganisert og glad i norsk natur,- meld deg inn i «Motvind Norge»!
http://motvind.org

Kontaktperson: Ståle Johansen, leder av Industriaksjonen, telefon 464 01 064

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *